Koti ] Bio ] 70's Radio Hits ] Paradise -historia ] Valokuvia ] Yhteydenotto ] [ Uutisia ]

Uutisia

14.12.06
Onpa taas kulunut aikaa siitä, kun kirjoittelin uutisia tänne. Onkohan niin, että mitään ei tapahdu? No ei oikeastaan. Kesällä olimme vaimon kanssa Eurooppaa kiertämässä autolla muutaman viikon ajan. Ja oltiinhan me äskettäin katkaisemassa tätä masentavan pitkää ja sateista syksyä Lapissa, Saariselällä. Siellä oli kyllä kaamosaika, mutta kyllä lumi ja pikku pakkanen piristivät.

Työrintamallakin on tapahtunut melko radikaali muutos. Tämän vuoden alkupuolelta aina marraskuuhun asti kirjoitin HIFI:ssä kuukausittain "Minä, musiikki ja laitteeni" -juttusarjaa. Sitä oli oikein hauska tehdä, olivathan haastateltavinani mm. Tapani Rinne, Edu Kettunen, Teemu Brunila ja Lännen-Jukka J. Karjalainen. Hänen haastattelunsa tosin jäi ilmestymättä joulukuussa, kun HIFI lopetti toimintansa. Voitaneen sanoa, että lehti kaatui saappaat jalassa, koska sillä oli yli 20 000 tilaajaa. Julkaisija Helsinki Magazines koki luvun liian pieneksi ja fuusioi HIFI:n MikroBitti-lehteen, jolla kuulemma on peräti 80 000 tilaajaa. Niin kai se on, että isot syövät pienet. Tällä hetkellä on meneillään tuumintatauko: mihin sitä seuraavaksi alkaisi kirjoittaa kuolemattomia juttujaan?!

Soitto tapahtuu edelleen toiveikkaasti autotallissa, jos vaikka joku sieltä löytäisi bändiinsä. Tai ei oikeastaan; skaalojen soitto ja tunnollinen harjoittelu virkistää ja antaa hyvänolon tunnetta. Ja onhan tässä jotain syytä, mihin tähtää. Maaliskuun loppupuolella lähden Los Angelesiin viihdyttämään Amerikan suomalaisia yhdessä hanuristi Seija Vesterisen ja laulaja Rauni Pekkalan kanssa. Saattaapi tulla ihan mukava matka, jos päästään käymään vaikka Kalliovuorilla keikkailun ohella. Onhan siellä päin myös ystäviä ja sukulaisia, joita on mukava käydä moikkaamassa. Lisää kuulumisia kevään koittaessa.

 

10.2.2006
Niin se aika kuluu…  Piti kirjoitella kuulumisia jo viime vuoden lopulla, mutta on ollut yhtä sun toista häslinkiä ja kirjoittaminen on jäänyt. Joulukuussa lomailimme vaimon kanssa Madeiralla ja nautimme kovasti kukkaissaaren rauhaisasta ja miellyttävästä ilmapiiristä. Tammikuussa alkoi ahkera kirjoittaminen. HIFI uudistuu maaliskuussa 2006. Siksi toimituksessa on hyvissä ajoin ideoitu vetäviä ja lukijaystävällisiä teemoja tuleviin numeroihin. Kävin marraskuussa juttelemassa päätoimittaja Marko Haikosen kanssa uudistuksen tiimoilta ja esittelin hänelle mielestäni loistavan idean sarjasta, jonka työotsikko on Minä, musiikki ja laitteeni. Siinä haastattelisin musiikin ammattilaisia koskien heidän  kuuntelu- ja katselulaitteitaan ja suhdettaan hifiin. Marko innostui asiasta, ja tammikuussa sarjan työstäminen alkoi Tapani Rinteen haastattelulla. Tapani kertoi omista hifituntemuksistaan ennen Midemin suuria musiikkimessuja, jossa myös RinneRadio esiintyi Cannesin kriittiselle, kansainväliselle ammattilaisyleisölle. Esiintyminen kuulemma poiki uusia sopimuksia eri puolilla Eurooppaa. Tapani Rinteen haastattelun voit lukea maaliskuun puolessa välissä ilmestyvästä HIFIstä, samoin RinneRadion uuden Plus –albumin arvostelun. 

Sarjan toisena haastateltavana on Edu Kettunen, tuo satojen laulujen tekijä, jonka tapasin muutama päivä sitten. Edu asustelee vaimonsa Lissun kanssa 1800 –luvulta peräisin olevassa punaisessa hirsitalossaan Kemiössä. Pihapiirissä pyörivät myös perheen pari koiraa, muutama kana ja kukko. Originellin laulaja-lauluntekijä, kuvataiteilija ja runoilija Edun suhteesta hifiin voit lukea huhtikuun HIFIstä. Haastattelun yhteydessä on myös arvostelu Edun uudesta Tarpeeksi jotain -albumista.

SELVIS jatkaa myös perusteellisia lauluntekijäesittelyitään. Sain kunnian tavata Nummella Aarni Varjosen, joka jo usean vuosikymmenen ajan on tehnyt omaperäisiä laulujaan ja esittänyt niitä itse omilla kokoonpanoillaan ja myös Vilperin Perikunnassa. Aarnin esiintymisistä mm. Lapin kultamailla voit lukea kevään ensimmäisestä Selviksestä. Miten syntyivät Vilpereitten klassikot Piirimyyjä ja Tervetuloa länteen, Andrej, se selviää myös Aarnin eloisasta muistelusta.

Soittopuuhat ovat jääneet hieman taka-alalle, varsinkin kun Seija Vesterin suunnitelmat kariutuivat Seijazzin viemisessä Singaporen festivaaleihin. Ikävä takaisku, mutta toivottavasti lähitulevaisuudessa voin kirjoittaa uusien musaprojektien onnistumisesta. Siihen asti – hyvää kevättä!

 

14.9.05
Unde Music on uinaillut viime kuukausina, mutta aktivoituu syksyn koittaessa.
Olen iloinnut uusista haasteista, joita viime viikkoina on tullut eteen. Olen jo pitkään haaveillut perusteellisemmista musiikkiin liittyvistä kirjoitushommista kuin on ollut mahdollista tehdä HIFI -lehden levyarvosteluissa. SELVIS -lehden päätoimittaja Martti Heikkilä tilasi elokuussa laajan henkilöhaastattelun tuotteliaasta säveltäjä-sanoittaja Jukka Koivistosta. Mielenkiintoinen persoona, johon voit tutustua seuraavassa SELVIKSEn numerossa tänä syksynä ja myös lehden nettisivuilla osoitteessa www.elvisry.fi SELVIS on Säveltäjät ja sanoittajat ry:n jäsenlehti. Toivon henkilöhaastattelujen jatkuvan myös tulevaisuudessa.
HIFI:ssä olevia levyarvosteluja voit lukea netistä osoitteessa www.hifilehti.fi

Soittorintamallakin on alkanut tapahtua. Ensi vuoden kesäkuussa Seijazz -yhtye tekee festivaalikeikkoja ja muita konserttiesiintymisiä Singaporessa ja Bangkokissa. Mahdollisesti yhtye vierailee myös Australiassa. Viime mainitun maan keikat ovat vielä avoinna.
Seijazz on hanuristi Seija Vesterisen perustama yhtye, jossa mukana ovat hänen lisäkseen basisti Wade Mikkola ja rumpali Tomi Parkkonen ja itse soitan saksofoneja ja klarinettia. Olimme samalla kokoonpanolla Singaporessa ja Kiinassa vuonna 1999.
Suunnitteilla on myös ensi keväänä kotimaan konserttikiertue mielestäni maamme upeimman naislaulajan kanssa. Kuka hän on, sitä en halua tässä paljastaa. Toivottavasti suunnitelma onnistuu.
Kirjoittelen lisää aiheesta parin kuukauden kuluttua. Siihen asti, loistavaa syksyä!

12.4.2005
Unde Music -sivusto avattu.